22.08.2007 20:49

Voihan mainos…

Ylivoimaisesti karmivin koskaan Internetissä näkemäni Google-mainos löytyi viime vuonna barcelonalaisen La Vanguardia -lehden nettisivuilta. Sivuilla oli uutinen, jossa kerrottiin Espanjaan laittomasti veneellä yrittäneistä afrikkalaissiirtolaisista, joista muistaakseni suurin osa kuoli matkan aikana ja loput joutuivat suoraan sairaalahoitoon. Uutisen lopussa oli Googlen sedän mainospätkä: “Välimeren luksusristeilyt nyt vain XXX euroa! Varaa paikkasi ajoissa!”

La Vanguardiassa ei taidettu tietää, että vaikka nuo Google-mainokset perustuvatkin sivulla esiintyviin avainsanoihin, niitä voi myös suodattaa ja muokkailla.

Tänään samantyyppiseen mokaan syyllistyi 20minutos-lehti, jonka sivuilla olevassa uutisessa kerrottiin venäläisnaisesta, joka oli polttanut ex-aviomiehensä “sukukalleudet” poroksi. Heti uutisen perässä oli mitä ilmeisimmin espanjalaisille miehille suunnattu Google-mainos, jossa sanottiin: “Tutustu venäläisiin tyttöihin!”

Eipä taida rohkeinkaan etelän poika moisen uutisen jälkeen uskaltaa…

Kommentit

Elääköön google ! Itse aina kauhistelen miten paljon pulju tietää minustakin, kun sorvailee mainokset tismalleen profiiliini sopiviksi, vaikka olisin surffaillut suomeksi jollain toisella koneella ja käynyt Vauva-lehden sivuilla vuosia sitten kolmannella.

Isoveli on suuri ja mahtava…

… suomalaisillekin voisi mainostaa tuollalailla niitä venäläisiä naisia …

Kyllä nuo muutkin osaa kuin vain Google. Pari vuotta sitten MVT3 esitti elokuvan Palava torni (tms.) jossa ryhmä ihmisiä jää vangeiksi pilvenpiirtäjän ylimpään kerrokseen kun tuli riehuu heidän alapuolellaan. No, just jännimmässä kohdassa (kun siellä alkoi jo ihmisillä olla kuuma yms.) iskee mainostauko ja jo ennen jatkuu-tekstejä näytetään höyryävää pitsaa, Kotipizzan mainosta tekstillä: “Kotiuunin lämmöstä” tai jotain yhtä sopivaa.
Ja Kotipizza oli siis itse halunnut sponsoroida ko. elokuvaa ja mainoksiaan siihen. (Tai sitten ko. lafka sponssasi tiettyä elokuvapaikkaa, siis tyyliin maanantaileffoja, ja oli ihan viaton siihen että heidän mainoksensa tuli noin mauttomassa paikassa.)

Aikamoinen oivallus oli aikoinaan Norjan tv:llä lähettää pitkin päivää livekuvaa akvaariosta, kun miehiä oli hukkunut öljynporauslauttaonnettomuudessa…

Juu, jotenkin tuntuu, että mainosmokat ovat aika yleisiä, mutta erityisen helposti niitä kai sattuu noiden avainsanamainosten yhteydessä.

Googlen setä näyttää oppivan aika nopeastikin, mikä itse kutakin saattaisi kiinnostaa. Minä poistan aina tasaisin väliajoin “cookiet” koneeltani, mutta aika pian ne Suomi-kaupan ym. ulkosuomalaisille suunnatut mainokset aina palaavat takaisin näytölleni.

Viimeaikoina olen suunnitellut mainostavani googlella yhdistyksemme sivuja, joten olen hieman tutustunut menettelyyn. Siinä sai itse määritellä ne sanat/lauseet, joihin oma mainos kohdistetaan. Eli esimerkiksi jos käyttäjä kirjoittaa “Hangon keksi” niin juuri näille käyttäjille esitetään oma mainokseni.

En ole itse tutustunut palveluun kovinkaan tarkasti, mutta juuri noinhan tuo mainostajan kannalta toimii. Kuitenkin tietääkseni myös ne, jotka antavat noiden mainosten näkyä sivullaan, voivat päättää, minkä uutisten tai juttujen yhteydessä ne eivät näy, mille sivulla esiintyville sanoille (esim. “onnettomuus”, “sota”, “ryöstö” jne.) ei näytetä mainoksia ollenkaan ja millaisia mainoksia ei sivuilla näytetä lainkaan (esim. monikaan ei välttämättä halua sivuilleen noita tyttöilmoituksia yms.), eli voi ikään kuin laittaa sivuilleen “suodattimia”, vaikka mainokset muuten ilmaantuisivatkin automaattisesti.

Eli jos vaikkapa tällä sivulla olisi Google-mainoksia ja minä kirjoittaisin naapurini kuolleen myrkylliseen keksiin, voisin halutessani suodattaa pois sieltä automaattisten mainosten joukosta kaikki Hangon keksin mainokset. – Kuten sanottu, en tunne palvelua riittävän tarkasti, mutta olettaisin tällaisen olevan aivan mahdollista.

Mut jos ajattelee käänteisesti… Jos noilla onkin paras huomioarvo? Mä ole vuosien nettiaktiivisuuden aikana oppinut ignooraamaan kaupalliset tiedotteet sivuilta, enkä yleensä noteeraa niitä mitenkään – mutta nuo mokat huomaan minäkin.

Tosin siitä ei ole mainostajalle mitään hyötyä, kun en kuitenkaan ole kankkimassa ko. tuotteita.

Kaupallinen mainostaminen on melkolailla turhaa (minulle), mutta asialliset tiedotteet luen mielelläni jos olen muutenkin jotain hankkimassa ja asia on ajankohtainen. Siis nettisivut kannattaa pitää kondiksessa. Suomalaiset firmat ei kyllä suuressa mittakaavassa ole tätä käsittäneet. Päivittäin näkee aivan hirveitä epäinformatiivisia kotikutoisen näköisiä hässäköitä. No, osaapa olla asioimatta niissä yrityksissä.

Halis: Täällä Espanjassa firmojen nettisivut ovat huomattavasti kamalampia kuin Suomessa. Julkisen hallinnon sivut ovat vielä pahempia – tuntuu, että niistä on oikein tarkoituksella tehty ensinnäkin mahdollisimman rumia ja toisekseen kaikki tärkein tieto on piilotettu jonnekin sivuston uumeniin niin hyvin, ettei edes sivukartasta ole apua.

Linkin takaa löytyy kanssa aika sairas mainos: http://worsethanfailure.com/Articles/Same-Old,-Same-Old.aspx

Tarjoamme edullisia ja laatu hosting. Luotamme siihen, että asiakkaat ovat enemmän kuin 5 vuotta. Meidän isännöimällä cPanel. Tarjoamme täydellisen luettelon kaikista palveluista työskennellä sivustossasi. Koska palvelut ovat saatavissa balthost.ee. Odotamme toivottaa uusia asiakkaita. Ystävällisin hallinto Balthost.ee

Vastaa

Vastauksesi:

Kategoriat: