23.05.2008 23:46

K-si sukassa

Pöö!

Täällä sitä taas ollaan; tällä kertaa keskellä yötä. K-si sukassa, mutta sehän ei ole mitään uutta.
Lyhyehkönä selityksenä mainittakoon, että minulla ei ole ollut yhtään vapaapäivää viimeisimmän päivityksen jälkeen (viikonloput mukaan lukien). Siksi siis tämä pitkä hiljaisuus.

Kaikenlaista on näinä viikkoina sattunut ja tapahtunut (itse asiassa noista tapahtumista voisi kirjoittaa kokonaisen romaanin, mutta jätetään se ainakin toistaiseksi väliin). Naapurit ovat täysissä riidoissa keskenään ja huutavat toisilleen harva se päivä rappukäytävässä, sillä yksi rappukäytävämme asukkaista oli jostakin syystä päättänyt poistaa yhden rakennuksemme kantavista rakenteista eikä nyt halua maksaa muuta kuin pienen osan sen palauttamisesta entiselleen.

Tämä on siis tällä kertaa se syy, miksi olen hieman k-si sukassa, sillä emme olleet inzinöörin kanssa laskeneet tämän kevään budjettiin ylimääräistä 400-800 euron menoa siksi, että jollekin naapurille tulisi mieleen poistaa rakennuksen kantavia osia. (Pitäkäähän aina tällainen budjettivara varmuuden vuoksi, jos muutatte Espanjaan.)

Nooh, olen minä kyllä ollut k-si sukassa muutenkin, itse asiassa jopa ihan konkreettisesti. Olen oppinut käytännössä, mitä suomalainen sanonta “k-si sukassa” oikein tarkoittaa.

Kävi nimittäin näin: Etsiskelin yksikseni lounasravintolaa ja harhailin pitkin Parsseloonan katuja. Silmiini sattui mielenkiintoinen paikka, jossa luvattiin mm. tiibetiläistä ruokaa. Minähän heti tietysti pysähdyin tuijottelemaan ravintolan edessä olevaa ruokalistaa.

Lueskelin siinä listaa kaikessa rauhassa, mutta yhtäkkiä alkoi tuntua epämukavalta: ihan kuin jalat olisivat märät, vaikka ei satanut. Vasta, kun olin lukenut listan loppuun asti, tajusin, että seisoin jalkakäytävällä olevassa parin sentin syvyisessä kuopassa, johon oli pissinyt (kai) joku koira. Olin siis melkein nilkkoja myöten k-sessa.

Uskaltauduin kaikesta huolimatta ravintolaan sisälle, mutta pyysin vain baaritiskiltä jotakin nopeasti kotiin vietävää ja yritin samalla huomaamattomasti nuuhkia jalkojani (jos nyt ihminen yleensäkään voi huomaamattomasti nuuhkia jalkojaan!).

Kun kävelin lounaspaketti kainalossa ja sukat pissistä märkinä lätisten kotia kohti, mietiskelin, tätäkö se suomalainen sanonta sitten loppujen lopuksi tarkoittaakin…

Täällä Kafkakoski, Parsseloona (ja kaikki entisellään).

Kommentit

Parempi kusi sukassa kuin pissi päässä.

Heeeeei!!! _o/

Täällä on jo ihmetelty, että katositko vai mitä kävi. Kivaa kun blogaat taas.

Kuka vapaapäiviä tarviikaan…sen kun ymmärrät voit työskennellä Espanjassa ja Meksikossa. Toivottavasti oli koiran pissaa, vai tiedä onko siinä loppuviimeksi sitten eroa kenen pissassa seisoo…Kiva kun Barcelonasta taas kajahtaa!

Tervetuloa taas pitkästä aikaa blogistaniaan… Toivottavasti työpuoli rauhoittuu.

No ei se Parsseloona sitten ole ihan kokonaan kuivumaan päässyt. ;) Sellaista ainakin täällä pohjoisessa uutisoitiin…

Hehe, tuommoinen pieni budjettivara ei tosiaan ole espanjassa pahitteeksi :-D

Meidän tapauksessa taas tapahtui (ja naapurisopua häiritsi) seuraava älynväläys. Ihanaiselle yläkerran naapurillemme ei tullut sitten muuta mieleen kylpyhuoneensa jaajentamiseksi, kuin jyrätä meidän kämppäämme (ja omaansa) vastaava ilmanvaihtokanava maan tasalle. Kyseisessä hormissa siis yksi kanava per kämppä/kerros. Niin, oman kanavansa hän tietysti olisi virittänyt suoraan katolle, ylimmässä kerroksessa kun asui. Tämä kaikki tuli ilmi kun naapurimme “kehuskeli” hienoa ideaansa; hän kun asuu ylimmässä kerroksessa niin ilmanvaihtohormin jyräämisellä ei kuulemma ole mitään väliä… juu, näin juuri, ja PASKAN MARJAT sanon minä. Meinas huumori loppua, ja korjauksen perässä (kylppärissä jo orastavan hajuhaitta seurassamme) taistelu meinas syödä miestä aika huomattavasti, naapurin järjenjuoksu kun oli tuota tasoa…

Tervetuloa takaisin blogistaniaan. Sinun ja Tuomon tarinasta päätellen, Espanjassa ovat vielä hullumpia kuin Italiassa. Tosin Etelä-Italiassa voi olla samanlaista. Senhän nyt ne roskakasatkin osoittaa.
Täällä sanotaan aja Pazienza, joka tarkoittaa suunnilleen: malttia. Onko siellä vastaavaa sanontaa?

Heippa kaikille.

Susu: Aion ottaa tuon sanontasi käyttöön.

Tuuli: Juu, en kadonnut, vaan olin vain taas kerran vähän eksyksissä.

Jonna: Luulen, että se oli koiran pissaa ja eihän sillä tietysti niin väliä, mutta mieluummin minä silti koiran pississä seison kuin ihmisen. (Outoa sinänsä, sillä toisaalta taas söisin mieluummin samalta lautaselta ihmisen kuin koiran kanssa. Hm…)

Timo: Kiitos. Eiköhän työpuolikin tästä kesäksi rauhoitu. Haluaisin pitää ainakin viikon lomaa.

Lasse: Totta. Täällä on vihdoinkin satanut! Ennen en pitänyt sateesta, mutta täällä asuessani olen oppinut arvostamaan sitä ja jopa nauttimaan siitä.

Tuomo: Ei kai meillä vaan ole ollut sama naapuri…!

Ritva: Täällä sanotaan tavallisesti “Tómatelo con calma” eli “Ota rauhallisesti”.

:D huh. Mun huumorintajuni ei kyllä kestäisi tuolla asumista. Tulisi pohjalainen akka esiin turhan monessa paikassa…

Vastaa

Vastauksesi:

Kategoriat: